Schuurs wint eerste dubbelpartij WTA Finals

Print
Schuurs wint eerste dubbelpartij WTA Finals

Afbeelding: AFP

Nieuwstadt -

Tennisster Demi Schuurs en haar Duitse partner Anna-Lena Grönefeld hebben zich met succes door hun eerste dubbelpartij op de WTA-Finals in het Chinese Shenzhen gewerkt.

Het als achtste geplaatste koppel rekende verrassend af met de Belgische Elise Mertens en de Wit-Russische Arina Sabalenka, die als eerste zijn geplaatst in het eindejaarstoernooi, waarin de beste acht dubbels het tegen elkaar opnemen.

Lees ook: Demi Schuurs had WTA Finals al uit haar hoofd gezet

Schuurs en Grönefeld wonnen de eerste set met 7-5, maar verloren de tweede met 6-1. Het duo, dat zich op het laatste moment kwalificeerde voor de Finals, richtte zich in de beslissende supertiebreak op en won die met 10-7.

„We bleven agressief spelen en gingen er echt voor”, verklaarde de Limburgse de sterke comeback. Wellicht dat Sabalenka nog wat vermoeid was, want de Wit-Russin versloeg zondag nog Kiki Bertens in de finale van de WTA Elite Trophy.

Schuurs en haar Duitse partner komen in ieder geval nog twee keer in actie in Shenzhen. Het duo is ingedeeld in de rode groep en treft nog het Frans/Hongaarse koppel Kristina Mladenovic/Timea Babos en de Taiwanese zussen Latisha en Hao-ching Chan.

Dubbelspecialiste Schuurs begon het jaar met de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands aan haar zijde, maar door tegenvallende resultaten en blessureleed bij Mattek-Sands besloot ze verder te gaan met Grönefeld. Met de Duitse stond Schuurs dit seizoen vijf keer in een finale. Vorig jaar speelde Schuurs ook op de WTA Finals. Toen was Mertens haar partner, de Belgische die ze nu versloeg.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen