Beerbaum en Smolders grootste namen op JIM

Ludger Beerbaum op archieffoto. © Peter Schols/MGL

Ludger Beerbaum en Harrie Smolders zijn de grootste namen op Jumping Indoor Maastricht. Smolders voert een grote Nederlandse equipe aan in Maastricht.

Tim Geurts

De Duitser Beerbaum heeft een enorme erelijst met zijn vijf gouden olympische medailles als belangrijkste wapenfeiten. „Het is een legende, ik ben heel blij dat we hem binnen hebben kunnen halen”, laat directeur Frank Kemperman weten.

Verder verschijnen ook topruiters als Kevin Staut, oud-winnaar Olivier Philippaerts en Luciana Diniz aan de start. Nederland komt met een grote delegatie naar Maastricht. Van de vaderlandse top ontbreekt eigenlijk alleen Marc Houtzager. Dat wil zeggen dat ook Maikel van der Vleuten (nummer zestien van de wereld) na twee jaar weer terugkeert in Maastricht. Eerder werd al bekend dat namens Limburg Leopold van Asten, Aniek Poels, Michel Hendrix, Sanne Thijssen, Lisa Nooren en Emile Tacken de ring ingaan.

Bij het mennen (vrijdag en zaterdag) is verder de complete wereldtop aanwezig bij de wedstrijd die meetelt voor de world cup. Dat wil zeggen dat de Australiër Boyd Exel en de Nederlanders IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en de winnaar van vorig jaar Bram Chardon de ring ingaan. Maastricht heeft ook een primeur. Voor het eerst in de historie van de wereldbeker mennen zal er een vrouw (de Duitse Mareike Harm) meedoen. Jumping Indoor Maastricht is dit jaar van 8 tot en met 10 november.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal