Modeontwerper Marlou Breuls krijgt Poolse prijs

Print

Beeld uit de SpongeBob-collectie. Afbeelding: Marlou Breuls/Imke Panhuijzen

Elsloo -

Modeontwerper Marlou Breuls (28) uit Elsloo heeft in Polen de modeprijs Lódz Young Fashion gewonnen. Daaraan is een bedrag van 30.000 euro gekoppeld en een beeldje, Manequine.

Breuls kreeg de prijs op de derde editie van het mode-evenement van de stad Lódz en de Academie voor Schone Kunsten. De onderscheiding is bedoeld voor jonge ontwerpers onder de 30 jaar die in de modewereld opvallen. Breuls bracht dit jaar tijdens de Amsterdam Fashion Week bijvoorbeeld en modische ode aan SpongeBob SquarePants.

Sia

Eerder werkte ze onder meer voor zangeressen Sia en Björk. Eerder zei ze daarover: „Het is onwerkelijk hoe snel ik zo veel toffe dingen heb meegemaakt. Hoe me dat lukt, weet ik niet. Ik heb het idee dat me veel gegund wordt. Dat doet me goed. Ik werk er hard voor, zeven dagen in de week, non-stop. Zulke projecten motiveren dan natuurlijk extra. Nee, ik heb echt niets te klagen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen