Boek ‘Houd Moed’ cadeau voor 75-jarigen uit Simpelveld

Print
Boek ‘Houd Moed’ cadeau voor 75-jarigen uit Simpelveld

Mevrouw Spelthaen kreeg het boek overhandigd door burgemeester Richard de Boer. Afbeelding: Gemeente Simpelveld

Bocholtz / Simpelveld / Huls -

Alle inwoners van Simpelveld die dit jaar de 75 jarige leeftijd bereiken, zijn geboren in 1944. In dat jaar begon de bevrijding van West-Europa.

Op 16 en 17 september 1944 werden Simpelveld en Bocholtz door de geallieerden bevrijd. Het feit dat burgers in Limburg 75 jaar in vrijheid en democratie leven wordt overal gevierd. Ook Simpelveld staat daar op verschillende manieren bij stil. De gemeente heeft alle 75- jarigen het boek ‘Houd Moed’ cadeau gedaan. Namens alle leeftijdgenoten kreeg mevrouw Spelthaen het boek overhandigd door burgemeester Richard de Boer.

Het boek ‘Houd Moed” is geschreven door Heemkundevereniging de Bongard. Het ruim 400 pagina’s tellende naslagwerk schetst de levens van slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog uit Simpelveld en Bocholtz.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen