Riyad

Start van ‘grootste’ beursgang van Saudi Aramco wordt begin november verwacht

Print
Start van ‘grootste’ beursgang van Saudi Aramco wordt begin november verwacht

Afbeelding: AFP

Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco wil alsnog zijn beursgang doorzetten. Op 3 november doet het concern daar de officiële aftrap voor, meldden ingewijden aan persbureau Reuters.

Normaal gesproken krijgen beleggers binnen enkele weken na de aftrap een gedetailleerde prospectus met de prijzen, waarop ze mogen inschrijven. Het staatsoliebedrijf wilde nog niet reageren op de geruchten.

De aftrap van de beursgang stond eerder deze maand op de planning maar werd uitgesteld. Dat had te maken met de droneaanval op meerdere olie-installaties van de onderneming in september. Saudi Aramco wilde de tijd nemen om de gevolgen van de aanval te bespreken met investeerders.

Saudi Aramco is naar verluidt van plan 1 tot 2 procent van de aandelen naar de beurs in Riyad te brengen en wil later een internationale notering toevoegen. De waardering van Saudi Aramco moet circa 2000 miljard dollar bedragen, waarmee het concern direct het waardevolste beursgenoteerde bedrijf ter wereld zou zijn.

Saudi Aramco bezit het merendeel van de aandelen van het petrochemische bedrijf Sabic, waarvan het Europese hoofdkantoor in Sittard is gevestigd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen