‘Amazon komt volgend jaar als volwaardige webwinkel naar Nederland’

Print
‘Amazon komt volgend jaar als volwaardige webwinkel naar Nederland’

De grootste webwinkel op aarde komt officieel naar Nederland. Mensen die er nu willen shoppen moeten nog naar de Duitse variant van Amazon, maar volgens Emerce komt de webwinkel in 2020 officieel naar Nederland.

Dat blijkt uit een gelekt document dat in handen is van Emerce. Het document is bedoeld voor Nederlandse handelaren om hen alvast voor te bereiden op de komst naar Nederland.

Amazon.nl bestaat al wel, maar wordt enkel gebruikt om e-books te verkopen. Daar komt dus volgend jaar verandering in. De Duitse versie van de webshop wordt nu al veel gebruikt in Nederland, maar kent wel ongemakken zoals vertaalfouten. Toch kunnen zo’n drie miljoen producten geleverd worden aan Nederlanders. Vaak nog dezelfde dag. Met de komst naar Nederland moeten dat er nog veel meer worden.

Nederlands personeel

Er komt vooralsnog geen distributiecentrum naar Nederland. De artikelen komen voorlopig nog uit het buitenland, specifiek uit pakhuizen in Duitsland, net als bij de Duitse versie van de webshop. Ook is Amazon op zoek naar Nederlands personeel. Het lijkt erop dat de webshop begin 2020 start in Nederland. Een exacte datum is er nog niet.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →