Glazen Huis Geleen verplaatst naar Markt

Print
Glazen Huis Geleen verplaatst naar Markt

Glazen Huis Geleen. Afbeelding: Harrie Arets Fotografie

Geleen -

Het Glazen Huis komt dit jaar te staan op de Markt en wordt daarmee onderdeel van het winterevenement Fabelachtig Geleen.

Van vrijdag 20 december tot en met zondag 22 december komt het huis te staan op de hoek van de Raadhuisstraat en de Markt. Vorig jaar stond het huis in het Burgemeester Damenpark. In de glazen unit zullen vier presentatoren zich 48 uur lang vrijwillig laten opsluiten en muziek draaien voor goede doelen. Net als vorig jaar, toen 5.000 euro werd opgehaald, is Stichting Petje af Zuid-Limburg een van de twee doelen, naast SamenLoop voor Hoop Sittard-Geleen. Een vijfde presentator loopt in het centrum rond om live reportages te maken. Artiesten die tot dusver hebben toegezegd om kosteloos te komen optreden zijn onder andere Martin Hurkens, Hard2Get, Richtig Rex, The Abba Girls, Dj Kicken, Stay For Tea, Morganas Illusion, Dj Eric Khoe, Déjá, Mala, Maggie Dae en meidengroep Younique.

Trouwen

Op korte termijn maakt de organisatie de andere muzikanten bekend. Ook kan er dit jaar getrouwd in het Glazen Huis, mits dit voor 25 november bij de burgerlijke stand en de organisatie is aangegeven. „Dit jaar gaan we samenwerken met Centrummanagement Geleen, die mij benaderd hebben om er samen een mooi evenement van te maken”, aldus organisator Michel van Dijke. Ook Davey Nieuwendijk van Centrummanagement Geleen is blij met de laatste ontwikkelingen rondom het evenement. „Wij gaan actief de samenwerking opzoeken met lokale (horeca)ondernemers en het bedrijfsleven om van het Glazen Huis 2019 een succes te maken.”

Live

Er is inmiddels een Facebookpagina gestart. Tevens is de 48 uur durende uitzending in beeld en geluid te volgen via een streaming op www.centrumgeleen.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen