Spotgoedkope boeken en platen voor het goede doel

Print
Spotgoedkope boeken en platen voor het goede doel

Vrijwilligers leggen de boeken klaar. Afbeelding: Peter Schols

Maastricht / Itteren -

Op de tweedehands boekenbeurs ‘Boeken voor Mensen’ van 2 en 3 november in de aula van het Vista College (voorheen Leeuwenborgh) zijn recente top-titels voor een prikkie te koop. De opbrengst gaat naar lokale goede doelen.

Van de opbrengst van de boekenbeurs van vorig jaar kon bijvoorbeeld de Universiteitsbibliotheek een uniek cultuurhistorisch boek aanschaffen: het zestiende eeuwse reisboek ‘Les observations de plvsievrs singvlaritez et choses memorables’ uit 1553 van de Franse reiziger, naturalist , schrijver en diplomaat Pierre Belon (1517-1564). De totale opbrengst van vorig jaar was 30.000 euro, dat naar goede doelen ging.

Twintig vrijwilligers hebben meer dan 50.000 boeken in alle genres, maar ook platen ingezameld en gesorteerd. Dit jaar komen 18 goede doelen voor donaties in aanmerking.

De beurs is op zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen