Spotgoedkope boeken en platen voor het goede doel

Print
Spotgoedkope boeken en platen voor het goede doel

Vrijwilligers leggen de boeken klaar. Afbeelding: Peter Schols

Maastricht / Itteren -

Op de tweedehands boekenbeurs ‘Boeken voor Mensen’ van 2 en 3 november in de aula van het Vista College (voorheen Leeuwenborgh) zijn recente top-titels voor een prikkie te koop. De opbrengst gaat naar lokale goede doelen.

Van de opbrengst van de boekenbeurs van vorig jaar kon bijvoorbeeld de Universiteitsbibliotheek een uniek cultuurhistorisch boek aanschaffen: het zestiende eeuwse reisboek ‘Les observations de plvsievrs singvlaritez et choses memorables’ uit 1553 van de Franse reiziger, naturalist , schrijver en diplomaat Pierre Belon (1517-1564). De totale opbrengst van vorig jaar was 30.000 euro, dat naar goede doelen ging.

Twintig vrijwilligers hebben meer dan 50.000 boeken in alle genres, maar ook platen ingezameld en gesorteerd. Dit jaar komen 18 goede doelen voor donaties in aanmerking.

De beurs is op zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen