Dierbaar

Voor bordercollie Lotje zijn de caviakeutels een delicatesse

Print
Voor bordercollie Lotje zijn de caviakeutels een delicatesse

Lotje kent heel Arensgenhout en het hele dorp kent haar. Afbeelding: Loraine Bodewes

Hulsberg -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Lotje, een bijzondere dame op leeftijd uit Arensgenhout.

Dit is Lotje, een echte bordercollie-dame op leeftijd die zich bij vlagen nog goed kan gedragen als een uitgelaten peuterpuber. Eigenwijs als ze is kent ze het hele dorp Arensgenhout en het hele dorp kent haar, ze is dan ook al bijna 11 jaar en loopt er dus ook al lang rond.

Lotje overwon een flinke buikbloeding vorig jaar; blij toe dat ze het kan ‘navertellen’, want het was echt kantje boord. Haar baasjes (Yvonne en dochter Hilde) vinden dat ze na de operatie weer als herboren speelt en rondsnuffelt.

Uren lopen lukt niet meer, maar een flinke wandeling door de bossen is nog steeds een feest, vooral als er water en modder in de buurt is. In de zomer ravot ze buiten rond met de cavia’s, die ook in huize Laheij wonen.

Dikke vriendjes en zelfs beschermer, want als ook maar een andere (buur-)hond in de buurt van de cavia-ren dúrft te bewegen gromt Lotje als waarschuwing: blijkbaar roedelgevoelens. Alles wat de cavia’s krijgen qua groenvoer moet en zal Lotje ook op z’n minst effe moeten proeven. En caviakeutels vindt ze een delicatesse!

Eigenaardig deftig, pienter en superlief. Laat Lotje nog maar lang peuterpuberen.

Voor bordercollie Lotje zijn de caviakeutels een delicatesse
Lotje beschermt de cavia’s. Foto: Loraine Bodewes

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →