Dierbaar

Voor bordercollie Lotje zijn de caviakeutels een delicatesse

Print
Voor bordercollie Lotje zijn de caviakeutels een delicatesse

Lotje kent heel Arensgenhout en het hele dorp kent haar. Afbeelding: Loraine Bodewes

Hulsberg -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Lotje, een bijzondere dame op leeftijd uit Arensgenhout.

Dit is Lotje, een echte bordercollie-dame op leeftijd die zich bij vlagen nog goed kan gedragen als een uitgelaten peuterpuber. Eigenwijs als ze is kent ze het hele dorp Arensgenhout en het hele dorp kent haar, ze is dan ook al bijna 11 jaar en loopt er dus ook al lang rond.

Lotje overwon een flinke buikbloeding vorig jaar; blij toe dat ze het kan ‘navertellen’, want het was echt kantje boord. Haar baasjes (Yvonne en dochter Hilde) vinden dat ze na de operatie weer als herboren speelt en rondsnuffelt.

Uren lopen lukt niet meer, maar een flinke wandeling door de bossen is nog steeds een feest, vooral als er water en modder in de buurt is. In de zomer ravot ze buiten rond met de cavia’s, die ook in huize Laheij wonen.

Dikke vriendjes en zelfs beschermer, want als ook maar een andere (buur-)hond in de buurt van de cavia-ren dúrft te bewegen gromt Lotje als waarschuwing: blijkbaar roedelgevoelens. Alles wat de cavia’s krijgen qua groenvoer moet en zal Lotje ook op z’n minst effe moeten proeven. En caviakeutels vindt ze een delicatesse!

Eigenaardig deftig, pienter en superlief. Laat Lotje nog maar lang peuterpuberen.

Voor bordercollie Lotje zijn de caviakeutels een delicatesse
Lotje beschermt de cavia’s. Foto: Loraine Bodewes

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen