Pathé Groningen gaat weer open na bioscoopmoorden, maar schrapt horrorfilms

Print
Pathé Groningen gaat weer open na bioscoopmoorden, maar schrapt horrorfilms

Bosjes bloemen voor de Pathé-bioscoop in Groningen. Afbeelding: ANP

In Pathé Groningen, waar afgelopen zaterdag twee doden werden gevonden, draait de komende tijd een aangepast programma. Dat meldt het filmtheater dinsdag in een verklaring. De bioscoop opent woensdag weer zijn deuren.

Uit respect voor de slachtoffers en nabestaanden worden ,,titels die wij op dit moment niet gepast vinden, zoals horrorfilms, niet vertoond”, laat een woordvoerster weten. Ook via de communicatiekanalen worden geen uitingen geplaatst die te maken hebben met Halloween of horror, aldus het bedrijf.

Lees ook: Ex-vriendin van verdachte bioscoopmoorden: ‘Hij stalkt me al jaren, altijd gek geweest’

De bioscoop noemt zelf nog geen titels van films die niet vertoond worden, maar in de programmering ontbreken nu de films Joker (psychologisch drama), Countdown (horror), Haunt (horror) en Ready or not (horror).

Lees ook: GGZ wilde verdachte bioscoopmoorden gedwongen laten behandelen

Eerder werd al besloten om de voor dinsdag geplande publiekspremière van de film van YouTuber Kalvijn niet door te laten gaan.

Echtpaar

De slachtoffers zijn het echtpaar Gina en Marina dat al jaren schoonmaakte in de bioscoop. Zondag werd de 33-jarige verdachte Ergün S. uit Rotterdam aangehouden.

Lees ook: Verdachte bioscoopmoord zat urenlang in Subway naast Pathé (en werd broodjeszaak uitgezet)

Volgens Pathé Groningen zijn alle medewerkers de afgelopen dagen bezig geweest met het ,,verwerken van het vreselijke drama dat zich heeft afgespeeld”. Er zijn bijeenkomsten geweest om over de gebeurtenissen te praten. Ook is in het filmtheater een condoleanceplek ingericht, waar bezoekers steunbetuigingen kunnen achterlaten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen