Ruim 2700 handtekeningen voor zwemmen in Zuidplas Sibelco Heerlen

Print
Ruim 2700 handtekeningen voor zwemmen in Zuidplas Sibelco Heerlen

Comité Zuidplas Parkstad streeft naar aanleg van een zwemstrand. Afbeelding: DRIEPOOT

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / HEERLEN / Hoensbroek -

Comité Zuidplas Parkstad heeft inmiddels 2749 handtekeningen opgehaald voor zijn petitie om zwemmen in de Zuidplas van Sibelco Heerlen wél toe te staan.

Dat is ruim duizend handtekeningen meer dan werden opgehaald voor behoud van mijnsteenberg. Oranje Nassau IV in de Heerlense wijk Heksenberg.

Afgravingen

Het comité (zie www.ikwilbuitenzwemmen.petities.nl) bestrijdt de afspraken die Sibelco en de provincie met Natuurmonumenten hebben gemaakt. Daarin is onder meer afgesproken dat er niet mag worden gezwommen in de Zuidplas tussen Heerlen en Landgraaf. Wel wordt onderzocht of vanaf 2023 kan worden gezwommen in de Middenplas, waar nog afgravingen plaatsvinden en waar een stroomkabel boven hangt.

Exploitatie

De familie Mlekuz heeft een plan gemaakt voor beheer en exploitatie van een deel van de Zuidplas voor waterrecreatie. Het comité zoekt hiervoor steun bij de gemeenteraad van Heerlen. De gemeente procedeert nog tegen de nieuwe vergunning voor Sibelco, dat tot 2033 mag doorgaan met afgraven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen