Kapel Onze Lieve Vrouw-zorghuis Kunrade tijdelijk dicht

Print
Kapel Onze Lieve Vrouw-zorghuis Kunrade tijdelijk dicht

De kapel is tijdelijk dicht. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

De kapel van het Onze Lieve Vrouw-zorghuis in Kunrade blijft voorlopig dicht.

Dat meldt de Laurentiusparochie in Voerendaal. Vlak voor de opening eind augustus werd het zorghuis Onze Lieve Vrouw getroffen door grootschalige wateroverlast na een storing in het verwarmingssysteem. Inmiddels is de omvang van de schade duidelijk. Alle vloeren moeten worden vernieuwd. Omdat er al mensen wonen is dit een omslachtig proces. Vandaar dat de kapel enkele maanden dicht blijft. Diensten vinden elders in het huis plaats; echter alleen voor de bewoners.

Verbouwing

Na een ingrijpende verbouwing is de voormalige Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand kerk in Kunrade dit jaar herontwikkeld tot een kleinschalige woonzorg voorziening. Op zaterdag 31 augustus werd het Zorghuis officieel geopend.

Het project is uitzonderlijk en kwam zelfs landelijk in het nieuws. Het karakteristieke kerkgebouw is aan de buitenzijde grotendeels behouden gebleven. In het complex zijn nu twintig 1-persoons zorgstudio’s gerealiseerd. De bewoners beschikken over een eigen zit-slaapkamer met badkamer. De woonkamer, eetkamer en keuken zijn voor gemeenschappelijk gebruik. Daarnaast zijn vier appartementen aangebouwd voor echtparen, waarvan een van beide echtelieden zorgbehoevend is.

Huiskamer

Ten slotte vervult het Zorghuis ook een wijkfunctie, als huiskamer voor de buurt. Mensen uit de directe omgeving kunnen terecht om deel te nemen aan activiteiten, voor maaltijden, mantelzorg of gewoon voor een kop koffie of een gesprek. De devotiekapel heeft een eigen entree waar tevens buurtbewoners gebruik van kunnen maken. Voorlopig is dat laatste dus niet mogelijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen