‘Vader’ en klusjesman langer vast in zaak rond ‘spookgezin’ in boerderij Ruinerwold

Print
‘Vader’ en klusjesman langer vast in zaak rond ‘spookgezin’ in boerderij Ruinerwold

Afbeelding: ANP

Ruinerwold-verdachten Gerrit Jan van D. en Josef B. blijven 90 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank Noord-Nederland woensdag bepaald.

De rechtbank handhaaft ook de beperkingen, waardoor het tweetal alleen contact mag hebben met hun advocaten. Het duo zit vast op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving, het benadelen van de gezondheid van anderen (mishandeling) en witwassen.

Lees ook: Rechtbank gaat zelf kijken in ruimtes boerderij Ruinerwold waar jongeren zouden zijn vastgehouden

Van D. geldt vooralsnog als de vader van de zes jongvolwassenen met wie hij een teruggetrokken leven leidde in een boerderij in het Drentse Ruinerwold. Het OM wil aan de hand van een DNA-onderzoek vaststellen of het gezelschap ook daadwerkelijk familie van elkaar is. Josef B. is de huurder van de boerderij.

Lees ook: Dna-onderzoek moet bewijzen of kinderen Ruinerwold echt van Gerrit Jan van D. zijn

Het gezin woonde al jaren in afzondering. Half oktober kwam de zaak aan het rollen nadat de 25-jarige zoon enkele keren was opgedoken in een dorpskroeg in Ruinerwold. Toen hij zijn verhaal deed aan de barman schakelde die de politie in.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen