Schuurs met Grönefeld onderuit in tweede groepsduel WTA Finals

Print
Schuurs met Grönefeld onderuit in tweede groepsduel WTA Finals

Demi Schuurs verliest met haar dubbelpartner Anna-Lena Grönefeld van Timea Babos en Kristina Mladenovic. Afbeelding: Getty Images/AD

Nieuwstadt -

Demi Schuurs uit Nieuwstadt is er niet in geslaagd om met haar dubbelpartner Anna-Lena Grönefeld ook de tweede partij bij de WTA Finals te winnen.

In het Chinese Shenzen werden de Limburgse en de Duitse met 5-7 en 2-6 verslagen door het Hongaars/Franse koppel Timea Babos en Kristina Mladenovic.

Lees ook: Schuurs wint eerste dubbelpartij WTA Finals

Schuurs en Grönefeld verspeelden in de eerste set bij een 5-4-voorsprong twee setpunten. In de tweede set gingen ze met 2-0 aan de leiding, maar vervolgens verloren ze zes games op een rij. Babos en Mladenovic plaatsten zich daardoor voor de halve finales. Ze wonnen het eindejaarstoernooi voor de acht beste speelsters vorig jaar.

In hun eerste groepsduel hadden Schuurs en Grönefeld nog het als eerste geplaatste duo Sabalenka/Mertens verrast. Vrijdag nemen Schuurs en Grönefeld, die als achtste en laatste zijn ingeschaald, het op tegen de Taiwanese zussen Latisha en Hao-ching Chan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen