Video: Groene Ster stunt na penalty's tegen VVV in bekerthriller

Groene Ster heeft woensdagavond voor een geweldige bekerstunt gezorgd. De derde divisionist schakelde VVV in Heerlen uit na strafschoppen.

Qasim Hakim

Grote man was doelman Lennart Quaden die twee penalty´s keerde en de ploeg van Maurice Verbunt naar derde ronde van de KNVB-beker bracht. Na 120 minuten stond er een 2-2 stand op het scorebord.

VVV had weliswaar een veldoverwicht in de eerste 45 minuten, maar de ploeg van Robert Maaskant kreeg via Johnatan Opoku en Elia Soriano slechts drie kansen tegen de amateurs van Groene Ster. De derde divisionist zette daar twee gevaarlijke afstandsschoten en een levensgrote mogelijkheid voor Chefrino Eind tegenover.

foto Bas Quaedvlieg

Te slapDe spits van Groene Ster kwam in de achtste minuut van de wedstrijd voor VVV-doelman Delano van Crooij te staan nadat hij Nils Röseler fraai uitkapte. Eind schoot de bal hoog over. Bij VVV was de beste kans voor Soriano die vlak voor rust per toeval de bal voor zijn voeten kreeg ter hoogte van de strafschopstip. Zijn inzet was te slap en geen probleem voor Groene Ster-doelman voor Lennart Quaden.

Er waren in de tweede helft nog geen tien minuten gespeeld toen Groene Ster opnieuw een dot van een kans kreeg. Eind was dit keer de aangever. De spits gaf de bal mee aan de doorlopende Danny Stassar. Van Crooij kon het schot van de middenvelder nog net met zijn vuisten pareren. Kort na die kans werd VVV een handje geholpen door Groene Ster toen verdediger Kjell Knops hands maakte in zijn eigen strafschopgebied. Opoku maakte gebruik van deze buitenkans en schoot de penalty onberispelijk binnen: 0-1.

foto Bas Quaedvlieg

Loon naar werkenEen overtreding van Samuel Scheimann op Maikel van Kesteren, weer twee minuten later, zorgde ervoor dat Groene Ster eveneens vanaf elfmeter mocht aanleggen. Thommie Vluggen trok de stand gelijk: 1-1. Groene Ster rook bloed en ging op jacht naar de 2-1. Jorrit Ritzen raakte met een kopbal de binnenkant van de paal. Een kwartier voor tijd kopte Cem Unal de bal van dichtbij over. Zeven minuten voor tijd kreeg Groene Ster loon naar werken. Het was Maikel van Kesteren die winnende 2-1 binnen leek te schieten, maar in vijfde minuut van de blessuretijd voorkwam Haji Wright een blamage: 2-2.

VVV was nu de ploeg die op jacht ging naar de 2-3, maar in de zesde minuut van de verlenging was er weer een grote kans voor Groene Ster. Scheidsrechter Hensgens kende een vrije trap toe op de rand van het strafschopgebied nadat Van Crooij een terugspeelbal in zijn handen pakte. Zwartjes schoot de bal vervolgens rakelings naast. Strafschoppen moest na 120 minuten uitkomst gaan brengen. Die namen de mannen van Verbunt vol overtuiging met vier rake pingels en daarnaast zorgde Groene Ster-doelman Lennart Quaden er met twee reddingen voor dat VVV werd uitgeschakeld.

Beluister hier de nieuwe voetbalpodcast van De Limburger:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal