Opnieuw krachtige aardbeving op Filipijnen

Reddingswerkers kijken naar een beschadigd gebouw. © AFP++

De Filipijnen zijn voor de derde keer in twee weken getroffen door een krachtige aardbeving. Daardoor zijn zeker vijf doden en een onbekend aantal gewonden gevallen.

Redactie

De beving had deze keer een kracht van 6,5 en veroorzaakte schade aan gebouwen op de zuidelijke eiland Mindanao. Een waarschijnlijk leegstaand hotel stortte geheel in.

Het land werd dinsdag ook al getroffen door een beving van bijna dezelfde kracht (6.6). Daarbij vielen zeker zes doden en tientallen gewonden. Hetzelfde gebied was herstellende van een aardbeving op 16 oktober, die had een kracht van 6,4. Toen kwamen vijf mensen om en raakten tientallen gebouwen beschadigd.

Veel gebouwen die door de eerste twee bevingen al waren beschadigd, zijn door deze derde beving definitief verloren gegaan.

De Filipijnse president Rodrigo Duterte was in het gebied tijdens de beving, maar bleef volgens een regeringswoordvoerder ongedeerd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal