10 november: Open Dag Nieuw Ehrenstein

© Anstelvallei

Hoeve Nieuw Ehrenstein in de Anstelvallei bij Kerkrade lag al tientallen jaren volledig te vervallen. Ingestorte schuren en gestutte muren waren het treurige resultaat. Alleen de grote villa had op het eerste gezicht nog iets van de vroegere grandeur. Hoogtijd voor actie!

Stichting het Limburgs Landschap

Eerste fase restauratie: brasserieDe gemeente Kerkrade zocht een oplossing voordat het complex helemaal zou instorten en benaderde de Stichting het Limburgs Landschap. Met hulp van de provincie Limburg werd een restauratieplan gemaakt. In de historische schuur is in de 19e eeuw een pachterswoning gemaakt met melkstal, bakhuis en varkenstallen. Dit gedeelte is nu getransformeerd naar een fraaie brasserie, maar met behoud van oude bouwsporen. In de brasserie, waar u natuurlijk van harte welkom bent, is de geschiedenis van het complex voor iedereen te beleven.

VillaOndertussen is Het Limburgs Landschap begonnen met de restauratie van de in het oog springende villa. Dat kost bloed, zweet en tranen. De buitenkant is gelukkig klaar en daardoor is de uitstraling van de villa tot in de verre omgeving te bewonderen.

10 november: kom kijkenOp zondag 10 november, tussen 11 en 16 uur, kunt u het complex van Hoeve Nieuw Ehrenstein [Nieuw-Erensteinerweg 5, 6468 PB, Kerkrade] van dichtbij komen bewonderen om te zien hoe mooi het al is geworden. Een team van Het Limburgs Landschap staat klaar om u tekst en uitleg te geven. Een wandelroute door de Anstelvallei krijgt u als cadeautje mee.

Help meeStichting Het Limburgs Landschap werkt hard aan het behoud van onze natuur en het erfgoed in Limburg. Help mee en word Beschermer van Het Limburgs Landschap. Je ontvangt dan ook het 416 pagina's dikke Uit en Thuisboek als welkomstgeschenk: Word beschermer!