Zuyd Hogeschool ziet aantal ‘excellente’ opleidingen verdubbelen

Print
Zuyd Hogeschool ziet aantal ‘excellente’ opleidingen verdubbelen

Afbeelding: Annemiek Mommers

Heerlen / Hoensbroek -

Het aantal opleidingen bij Zuyd Hogeschool dat in de Keuzegids hbo het predicaat ‘excellent’ heeft ontvangen, is verdubbeld van zes naar twaalf.

Dit blijkt uit de Keuzegids hbo 2020 die deze week is verschenen. De zes opleidingen die net als vorig jaar de kwalificatie ‘excellent’ ontvangen hebben, zijn de opleidingen Docent Muziek, Hotel Management, Verloskunde, Fysiotherapie, Ergotherapie en Logopedie.

Nieuw

Nieuw op de lijst met topopleidingen zijn Built Environment, Muziek, Docent Theater, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, Vaktherapie en Associate degree Facility Management.

In totaal zijn 36 opleidingen van Zuyd beoordeeld tegen 32 opleidingen vorig jaar. Daarmee is een derde deel van deze opleidingen een topopleiding. Zes opleidingen staan op de eerste plaats in hun categorie. Het gaat om de opleidingen Logopedie, Associate degree Facility Management, Built Environment, Docent Muziek, Ergotherapie en Verloskunde. Met 61 punten heeft Zuyd dezelfde overall-score gehaald als vorig jaar. Daarmee heeft Zuyd de vijfde plek in de categorie middelgrote hogescholen in Nederland.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →