Voetbal

Michel van de Venn verlaat Achates

Print
Michel van de Venn verlaat Achates

Achates-trainer Michel van de Venn en bestuurslid Niek Michels na de contractverlenging in november vorig jaar. Afbeelding: .vv. Achates

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Afferden -

Het bestuur van vierdeklasser Achates uit Ottersum gaat op zoek naar een nieuwe trainer. Deze week werd bekend dat de wegen van club en trainer Michel van de Venn aan het einde van het seizoen scheiden. De oefenmeester uit Cuijk is bezig aan het vijfde seizoen in Ottersum. Van de Venn lichtte zondag de selectie in over het besluit.

De trainer, die zelf speelde voor HRC’27 uit Afferden, Volharding (Vierlingsbeek) en Milsbeek, kwam in 2015 over van vijfdeklasser HRC’27. Hij volgde in het seizoen 2015-2016 Rob Ernst op. Onder Van de Venn eindigde Achates het eerste en tweede op de zesde plaats met 37 en 39 punten. De trainer deed een beroep op ervaren krachten, jeugdige talenten, spelers uit lagere elftallen en enkele jongens van buitenaf. Door de jaren heen veranderde het elftal stapsgewijs naar een jong, getalenteerd team dat vrijwel volledig bestond uit spelers woonachtig in Ottersum. Achates eindigde afgelopen jaren onder de middenmoot van de vierde klasse. Dit seizoen openden de Ottersummers veelbelovend met een 0-10 overwinning bij Montagnards in Bergen. Vijf wedstrijden later (met onder andere twee ruime verliesbeurten) is de ploeg van Van de Venn zevende met zeven punten en een doelsaldo van 20 voor en 19 tegen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen