Presentatie jaarboek Kerkrade Onderweg in Westhoes

Print
Presentatie jaarboek Kerkrade Onderweg in Westhoes

De gevel van oude kerk van de Heilust. Afbeelding: Historische Kring Kerkrade

Kerkrade / Eygelshoven -

De Stichting Historische Kring Kerkrade presenteert onder de titel Kerkrade Onderweg het drieëntwintigste jaarboek met wederom bijdragen over de lokale- en regionale historie.

De bijeenkomst is op vrijdag 22 november om 16.00 uur in het Westhoes aan de Anemonenstraat 16 in de Kerkraadse wijk Heilust, de voormalige kerk van de Heilust. Na de feestelijke uitreiking is aansluitend nog een gezellige nazit tot 18.00 uur. Het boek is vervolgens verkrijgbaar bij alle Kerkraadse boekhandelaren. Belangstellenden kunnen bij de presentatie van het nieuwe jaarboek ook zelf aanwezig zijn. Het boek is dan ook te koop. Vanwege de beschikbare plaatsen dient men zich vóór 15 november aan te melden via historischekringkerkrade@gmail.com of telefonisch 045-5676230.

Onderduikers

Diverse onderwerpen worden deze keer beschreven zoals het oude museum in kasteel Erenstein, 400 jaar broederschap St. Sebastianus, bokkenrijders en de mythe van het sociaal banditisme, de cultuurhistorische waarde van carnaval, het gezin Samuel-Leezer als onderduikers, verhalen uit de Tweede Wereldoorlog, kunstschilder Frans Savelsbergh, gebouwen uit de 20ste eeuw in Eygelshoven/Hopel, ijzerwarenwinkel van May Weelen, busonderneming I.A.O., de wijk Spekholzerheide, twee vliegtuigcrashes in Kerkrade na de bevrijding en kunstenaar Jan Ploum.

De verhalen worden geïllustreerd met foto’s en documenten, vaak uit persoonlijke archieven.

Het boek wordt wederom mogelijk gemaakt dankzij de inzet van schrijvers uit de eigen kring en ook daarbuiten. Uitgeverij Deurenberg is nauw betrokken bij de totstandkoming.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →