Kemedie Grueles speelt ‘Habsjaar’

Print
Kemedie Grueles speelt ‘Habsjaar’

Afbeelding: ANP XTRA

Gronsveld -

De sectie Kemedie van heemkundevereniging Grueles brengt 20, 21 en 22 december aanstaande een nieuwe productie ten tonele: Habsjaar. Locatie is Café Groéselt aan de Stationsstraat 23. Vanaf maandag 11 november zijn de kaarten verkrijgbaar bij Zelfbediening Van Wel aan de Rijksweg 67 in Gronsveld.

Peter Noten, onder andere bekend als regisseur van ’t Mestreechs Volleks Tejater én inmiddels ook als vaste gastregisseur van de sectie Kemedie van Grueles, tekende voor het script en de regie van dit kerstspel. Frans van de Weerdt vertaalde de teksten naar het Gronsvelds, Jan van Baal leidt de productie. De toneelspelers komen uit de gelederen van Grueles, de live muziek wordt verzorgd door een ensemble van de Koninklijke Harmonie van Gronsveld onder leiding van Jos Kuijpers.

Het stuk vertelt het verhaal van Edewaar Habsjaar. Hij heeft niet zo veel met Kerstmis en al zeker niet met geld uitgeven. Dat kan hem, met het oog op de kerstgedachte, nog wel eens duur komen te staan.

Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 december begint de voorstelling om 20.30 uur. Op zondag is er ook een middagvoorstelling; die begint om 14.30 uur. Kaarten voor de toneelvoorstelling kosten 15 euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Café Groéselt en bij Kaffee Riékelt op zaterdag 9 november van 18.00 tot 19.00 uur.