Wat te doen met al die spullen?

© Lunica Auction: “inboedel”

Vroeg of laat word je geconfronteerd met het moment waarop ouders of andere familieleden naar een verzorgingshuis gaan of komen te overlijden.In veel gevallen blijft er dan een woning met een complete inboedel achter. Als nabestaande weet je vaak niet waar je moeten beginnen om een woning op een goede manier leeg te krijgen.

Lunica Auction

Woningen staan doorgaans van zolder tot kelder vol met spullen. We hebben van nature de gewoonte om ons hele leven te verzamelen. Het opruimen van spullen die ooit met een reden zijn aangeschaft is voor veel mensen emotioneel gezien een opgave. Met als gevolg dat alles vele jaren blijft staan, spullen waar we zelfs nog niet eens meer van weten dat ze er staan. Tot het moment aanbreekt dat in veel gevallen bijvoorbeeld de kinderen ervoor moeten zorgen dat er alsnog rigoureus opgeruimd wordt.

Veilen is ook recyclen

Veilen is een goede oplossing!Nicole Peters, eigenaar van het veilinghuis Lunica Auction legt uit wat de voordelen zijn. “Kosten voor het volledig leegmaken van een woning lopen vaak hoog op, zeker als het om een grote hoeveelheid inboedel goederen gaat. Dan is het interessant om daar een veiling voor te organiseren”. Het grote voordeel hiervan is dat de opbrengst van de verkochte goederen verrekend kan worden met de kosten die gemaakt worden voor ontruiming. Tevens is veilen ook een vorm van recyclen waarbij veel spullen een tweede leven krijgen en niet op de vuilstortplaats belanden, wat doorgaans al gauw besloten wordt als men niet weet waar men met al die spullen naar toe moet. Alles is praktisch verkoopbaar als de staat maar goed is. Hoe meer goederen hoe hoger de opbrengst zal zijn.

Foto Lunica Auction: "Voor en na"

Op waarde geschatVoorafgaande aan een veiling wordt door ons de waarde geschat van het geheel om te kunnen bepalen of het zinvol is om een veiling te organiseren. Baten moeten uiteindelijk kunnen opwegen tegen de kosten. We zien in de huidige tijd dat de markt sterk veranderd is ten opzichte van zo’n twintig jaar geleden. Gedrags- en smaakverandering bepalen mede de marktwaarde. Het blijft altijd interessant om goederen aan te bieden en ten gelde te maken. Onze ervaring is dat er genoeg mensen zijn die gebruikte goederen boven nieuwe massagoederen uit de grote ketens verkiezen.

Foto: Rob Oostwegel

Welke goederen zijn interessant?In principe kan alles interessant zijn. Belangrijk is dat de aangeboden stukken in een goede staat verkeren. Dingen die sterk vervuild of te zeer beschadigd zijn, zijn onverkoopbaar. Minder in trek zijn zware eiken meubels zoals tafels en kasten. Een online veiling is een momentopname waarbij kopers zo’n veertien dagen de kans krijgen om te bieden. De spanning rondom bieden en kavels winnen op een veiling is uitdagend en leuk voor velen, wat gunstig is voor de verkoop.

Voor informatie omtrent nieuwe veilingen kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief: https://www.lunica-auction.nl/nieuwsbrief

Foto Lunica Auction: "verzameling"

Gedrags- en smaakverandering bepalen mede de marktwaarde

Emotionele waardeDe moeilijke stap om te beslissen welke aanpak de beste is heeft mede te maken met eventuele verdeling van stukken onder familieleden maar zeker ook het kunnen loslaten van een stuk verleden en de daarbij behorende emotionele waarde die spulletjes van dierbaren hebben. Wij vinden het daarom belangrijk dat de inboedel uit bijvoorbeeld een ouderlijke woning met respect wordt ontmanteld. Een veel gehoorde opmerking is ‘als de spullen nog maar een bestemming krijgen bij mensen die de waarde ervan kunnen inzien’.

Foto Lunica Auction: "juwelen"

Bij u in de buurtLunica Auction is een online veilinghuis bij u in de buurt, gevestigd in Sittard. Wij voeren onze diensten op discrete wijze uit en luisteren graag naar uw wensen omtrent het geheel leegmaken van een woning.

Alleen inboedels?Zeker niet! Gaat het bijvoorbeeld om een verzameling van iets, of andere goederen waar je afscheid van wilt nemen. Ook dan kunnen wij iets voor je betekenen. In principe veilen wij alle voorkomende roerende goederen in opdracht van derden. Buiten inboedels worden ook overtollige voorraden, goederen uit bedrijfsbeëindigingen, faillissementen etc. door ons online aangeboden.

Foto Lunica Auction: "bedrijfsbeëindiging"

Wij leggen graag uit hoe we werken. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Hoe een online veiling eruit ziet kun je bekijken op: www.lunica-auction.nl