Intocht Sinterklaas Kessel gecombineerd met bevrijding

Print
Intocht Sinterklaas Kessel gecombineerd met bevrijding

Aankomst Sinterklaas in Kessel in 1939 waarbij hij begeleidt wordt door militairen. De intocht in 2019 zal eenzelfde soort karakter krijgen in het kader van 75 jaar bevrijding. Afbeelding: Archief KVW Kessel

Kessel -

Sinterklaas en zijn Pieten zetten op zondag 17 november weer voet aan wal in Kessel. Omstreeks 13.30 uur meert hij af aan het veer. In het kader van 75 jaar bevrijding Kessel en Kessel-Eik wordt de Sint dit jaar afgehaald door soldaten, zoals dat tachtig jaar geleden in 1939 ook gebeurde.

Alle schoolgaande kinderen van groep 1 tot en met 8 worden samen met broertjes, zusjes, ouders en andere belangstellenden rond 13.00 uur op de Markt voor het gemeenschapshuis verwacht. Van daaruit trekt het gezelschap, onder begeleiding van meer dan twintig militaire voertuigen met soldaten, Koninklijke Fanfare Maasoever, burgemeester Delissen-Van Tongerlo en het fluiterkorps in een stoet naar het veer. Na aankomst en een welkomstwoord door de burgemeester gaat de Sint met een auto naar de kerk die speciaal hiervoor al voor de 44ste keer de deuren openzet als ontmoetingsplek voor de goedheilig man, jong en oud. De Sint wordt hier door pastoor Verhaag en de Kesselse kinderen (peuters tot en met groep 5) ontvangen. Na afloop van het programma in de kerk, is er gelegenheid voor de kinderen om de Sint kort iets te vragen of een verlanglijstje of tekening in te leveren. Bij het verlaten van de kerk krijgen de kinderen uit Kessel de traditionele buikman. Om de traditie en het programma in stand te houden, wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Hiervoor staat achter in de kerk een ton. De intocht wordt mogelijk gemaakt door verschillende Kesselse verenigingen, sponsoren en vrijwilligers die de handen ineen slaan voor het kinderfeest.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen