Trillende Bertens geeft op bij WTA Finals

Print
Trillende Bertens geeft op bij WTA Finals

Kiki Bertens. Afbeelding: EPA

Het miljoenensprookje van Kiki Bertens bij de WTA Finals is abrupt geëindigd. Ze moest tegen Belinda Bencic vroeg in de tweede set, bij een 7-5, 1-0 achterstand, opgeven.

Dat gebeurde nadat de arts en fysiotherapeut de baan op waren gekomen en haar hartslag en bloeddruk hadden opgemeten.

Daarmee komt er een teleurstellend einde aan Bertens’ tennisjaar 2019. In haar 81ste partij van dit seizoen was de pijp dan toch leeg. Ziekjes ogend en trillend schudde ze Bencic de hand. Die gaat door naar de halve finale van de Finals. Bertens kan op vakantie.

Tranen

Er leek niets aan de hand voor Bertens in de eerste set. Ze begon nog met een paar slordigheden, maar kwam snel op gang en kwam probleemloos door haar servicebeurten heen. Ze brak Bencic bovendien op 2-2. De Zwitserse maakte veel onnodige fouten. Daardoor mocht Bertens op 5-4 voor de set serveren. Maar dat ging mis. Ze werd gebroken en riep bij een 5-6-achterstand coach Elise Tamaëla de baan op. Met tranen in de ogen gaf ze aan zich niet goed te voelen. Ze werd nog een keer gebroken, verloor de set en gaf een game later op.

Bertens was het toernooi dinsdag als reserve binnengekomen, nadat Naomi Osaka zich geblesseerd had teruggetrokken. Bertens zorgde voor een stunt door nummer 1 van de wereld Ash Barty te verslaan. Als ze van Bencic had gewonnen, had ze zich net als vorig jaar geplaatst voor de halve finale.