Fortuna boekt op halve kracht eenvoudige bekerzege tegen ADO

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak - Fortuna Sittard boekte donderdagavond op halve kracht een eenvoudige bekerzege tegen ADO Den Haag. In eigen huis werd het 3-0.

De eerste helft was van een belabberd niveau. Fortuna - met een half B-elftal - leek het duel niet al te serieus te nemen, ADO kon daar niets tegenover stellen. Een grote kans was er alleen voor Falkenburg. Hij kreeg de bal van een meter zelfs nog over een leeg Fortuna-doel. Fortuna kwam niet verder dan een schotje van Agim Zeka en een tackle van Vitalie Damascan die met rood bestraft had moeten worden.

Strafschop
Na rust was er een ander Fortuna te zien. Ineens werden er wel duels gewonnen en leek een bekerzege wel prioriteit te hebben. De Sittardenaren kregen daarbij hulp van scheidsrechter Mulder die wel heel makkelijk een penalty gaf. Diemers pakte dat cadeautje uit en daarna was het verzet gebroken. Damascan kopte nog knap raak (2-0) en ook Zeka wist te scoren waardoor de eindstand uiteindelijk 3-0 bedroeg.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger