Chemelot

1,2 miljoen euro subsidie voor bio-oliebaron Chemelot Campus

Print
1,2 miljoen euro subsidie voor bio-oliebaron Chemelot Campus

Michael Boot. Afbeelding: Mitchell Giebels

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Een consortium onder leiding van Vertoro, gevestigd op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen, heeft 1,2 miljoen euro subsidie gekregen om te onderzoeken of ruwe lignineolie gebruikt kan worden voor het maken van duurzame chemicaliën en materialen.

Het geld komt van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, het ministerie van Economische Zaken en de provincies Limburg en Noord-Brabant in het kader van het Europees Innovatieprogramma voor Zuid-Nederland.

Vertoro is het bedrijf van Michael Boot. Hij wil een kraakinstallatie ontwikkelen waarmee je lignineolie, verkregen uit biomassa, afbreekt in moleculen waarvan je plastics en duurzame brandstoffen kunt maken. Een omschakeling van fossiele naar duurzame grondstoffen is volgens Boot hard nodig om de koolstofvoetafdruk van de Nederlandse chemische sector te verkleinen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen