Concert

Fanfare Ell wil stoffig imago afblazen: bijzonder concert in Ellenhof

Print
Fanfare Ell wil stoffig imago afblazen: bijzonder concert in Ellenhof

Fanfare Ellona bereidt zich voor op het concert in Ellenhof. Afbeelding: Johan Horst

Ell -

Het stoffige imago willen ze eens flink oppoetsen. De fanfare is veel meer dan alleen het begeleiden van de communie en ook het muzikale repertoire is best uitgebreid, wil fanfare Ellona uit Ell aankomend weekeinde tonen in gemeenschapshuis Ellenhof.

De grote aula wordt omgebouwd tot een ware balzaal, daarnaast is een knusse huiskamer ingericht en tot slot is er de machinekamer, om het ‘cruiseschip Ellenhof’ compleet te maken. Met Preuf &bELLaef proberen ze er een hele belevenis van maken voor de bezoekers, aldus Ramon van Deursen, bespeler van de trombone.

„Het vormt een avondvullend programma, geen standaard concert, zodat mensen op een andere manier naar de fanfare gaan kijken. En het is zo ook aantrekkelijker voor de jongeren.”

Knusse setting

Om de gasten een zo compleet mogelijk menu voor te kunnen schotelen is gezocht naar samenwerking met lokale ondernemers. Zo wordt er speciaal bier geschonken en komt er een chocolatier uit het dorp. Muzikale bijdrages zijn er onder meer van sopraanzangeres Maaike Hupperetz en Jan Schroijen.

Voorzitter Bart Rietjens van Ellona: „Jan treedt bijvoorbeeld op in de huiskamer, omdat daar een knusse setting is gerealiseerd. Een bankstel, mooi tapijt, dat soort dingen. Zijn Limburgse chansons, zoals ik ze altijd omschrijf, komen daar het beste tot hun recht.”

Voor het gedeelte met Hupperetz wordt uitgeweken naar de naastgelegen kerk, omdat de akoestiek daar beter is.

Comfortzone

De nieuwe invulling zorgde ook wel voor enige huivering binnen de fanfare, blikken Rietjens en Van Deursen terug. De muzikanten werden uit de comfortzone getrokken, nu ze opeens als een bigband moeten spelen. Of juist een stuk minder uitbundig dan ze gewend zijn.

Van Deursen: „Het was spannend voor sommigen, maar inmiddels is iedereen heel erg enthousiast. Ze merken, verrek, deze manier van spelen is ook ontzettend gaaf.”

Rietjens: „De hele setting, de aankleding van het cruiseschip, zorgt voor een speciaal gevoel. Hopelijk kunnen we dat ook oproepen bij de bezoekers.”

Preuf &bELLaef is op zondag 3 november om 14.00 uur in gemeenschapshuis Ellenhof in Ell. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Facebook-pagina van Preuf &bELLaef.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen