MVV: Usta blijft strijdvaardig, supporters verliezen geduld

Print
MVV: Usta blijft strijdvaardig, supporters verliezen geduld

Fuat Usta. Afbeelding: Pro Shots

Maastricht / Itteren -

MVV neemt het vrijdagavond (20.00 uur) in De Geusselt op tegen Almere City. De Maastrichtenaren snakken naar de eerste zege sinds 1 september. „Als we uit deze dip komen, dan komen we er ook heel sterk uit”, blijft trainer Fuat Usta strijdbaar. Supporters beginnen het geduld echter te verliezen en kondigen acties aan.

„Het is heel frustrerend”, zegt Usta over het feit dat MVV ondanks dat het wedstrijden domineert al acht competitieduels op rij niet weet te winnen. „We voetballen goed en creëren kansen. We zetten ook op de juiste manier druk. Alleen konden we dat nog niet omzetten in winstpartijen”, aldus de coach.

Van den Hurk

Usta verwacht wel dat als het kwartje eens de goede kant op valt, MVV sterker dan ooit terugkomt. Spits Anthony van den Hurk kan daarin een sleutelrol vervullen. Hij mist na een doelpuntrijke voorbereiding vooralsnog de scherpte voor de goal. Usta: „Anthony gaat ze heus nog maken, misschien vrijdag al. Hij werkt keihard en staat altijd op de goede plek. Wat recent binnen het team is gebeurd, heeft ook impact gehad op hem als aanvoerder”, doelt de coach op de onrust rond de weggestuurde spelers Maxime Gunst en Pieter Nys.

Lees ook: MVV beschuldigt spelers van beramen opstand tegen trainer Usta

MVV werd afgelopen dinsdag door FC Dordrecht uitgeschakeld in de KNVB-beker. Dat was een nieuwe domper voor het naar resultaat snakkende elftal. „We hebben het positief benaderd en doorgepakt richting Almere City, dat vrijdag wacht. Ook tegen Dordrecht kregen we zes à zeven grote kansen. We zouden ze alleen niet zo gemakkelijk tegen moeten krijgen.”

Hoge ogen

Over de tegenstander van vrijdag is Usta duidelijk. „Almere heeft behoorlijk geïnvesteerd. Dat resulteerde in een team dat hoge ogen wil en kan gooien. Maar wij hebben laten zien dat we opgewassen zijn tegen zulke elftallen. Kijk naar Cambuur en Excelsior die we op 0-0 hielden en de tweede helft tegen NEC. Nu moeten we - in eigen huis ook nog - die langverwachte drie punten maar eens binnenhalen.”

Supportersacties

Intussen roeren de meest fanatieke supporters van MVV - verenigd op de Angel Side - zich wel. Zij kondigen dan ook acties aan. ‘Ons geduld is op’, schrijven de fans in een oproep. ‘Naast de zeer teleurstellende resultaten lijkt ook de organisatie snel bergafwaarts te gaan. Sponsoren en partners zijn ontevreden, supporters worden niet meer betrokken in besluitvorming en de toeschouwersaantallen nemen pijlsnel af. In plaats van maatregelen te nemen, wordt iedereen de hand boven het hoofd gehouden. Wij zijn deze vriendjespolitiek beu.’

Lege tribune

Tijd voor actie, menen de supporters. Daarom blijft de Angel Side de eerste tien minuten van de wedstrijd tegen Almere City leeg. Andere aanwezigen wordt gevraagd het voorbeeld te volgen. Als ze hun plek eenmaal hebben ingenomen, zullen de fans op andere manieren nog hun ongenoegen laten blijken. Echter, zo wordt benadrukt, zonder vuurwerk of geweld.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot - KDS #14. Video: De Limburger