‘Twee Nederlanders gedood in Zuid-Afrika’

Print
‘Twee Nederlanders gedood in Zuid-Afrika’

Foto ter illustratie. Afbeelding: Shutterstock

Een 53-jarige man en een 75-jarige vrouw, allebei uit Nederland, zijn woensdagavond gedood in Zuid-Afrika. Dat gebeurde in het huis van de man. Dat melden enkele Zuid-Afrikaanse media.

Volgens de Afrikaanse media klopten twee mannen aan bij het huis van een 53-jarige Nederlander. Zij vroegen om werk, maar werden weggestuurd door de bewoner omdat hij geen werk voor ze had. In plaats van dat de twee mannen weggingen, verschenen er plots meer mannen waarvan er één ook een geweer bij zich had. Zij drongen het huis binnen en bonden de vier mensen die aanwezig waren in de woning vast.

Vastgebonden

De mannen roofden verschillende waardevolle spullen uit het huis, en lieten de vier mensen vastgebonden achter. Twee Nederlanders, de 53-jarige eigenaar van de woning en een 75-jarige vrouw die er op bezoek was, stikten daardoor.

De andere twee slachtoffers, de dochter en vrouw van de eigenaar, overleefden de overval wel. Zij wisten zich los te maken en konden de politie waarschuwen. De overval vond plaats in Marloth Park. Dat is een vakantiestad gelegen in het noordoosten van Zuid-Afrika in de provincie Mpumalanga.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag kon de gebeurtenis donderdagavond niet bevestigen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →