Zeg het maar… directeur Jack Meis van Basisschool Bleijerheide

Jack Meis. © privé

Basisschool Bleijerheide is verbouwd. De officiële heropening is donderdag 7 november om 13.30 uur. Directeur Jack Meis blikt vooruit.

Torsten Faruhn

Waarom is de school verbouwd?

„Wij leven in een snel veranderende maatschappij en het schoolgebouw voldeed niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Wij willen kinderen goed voorbereiden op de toekomst. Om eigentijds onderwijs vorm te kunnen geven, waren veranderingen aan het gebouw nodig.”

Uitbreiding is opmerkelijk in een tijd waarin kleine scholen steeds vaker de poorten moeten sluiten. Wat is jullie ‘geheim’?

„Wij hebben onderwijskoepel Movare en de Kerkraadse politiek ervan kunnen overtuigen dat een investering in het gebouw ook een investering in de kinderen van Bleijerheide is. Door de verbouwingen hebben wij de Taalstraat (intensieve taaltraining voor jonge kinderen) en het leerplein kunnen realiseren.”

Wat is er veranderd in de school?

„In de nieuwe teamkamer met professionele keuken kunnen kinderen koken onder leiding van de onderwijsassistent. Ook hebben we nieuw sanitair, spreekkamers voor ergotherapie en logopedie, nieuwe kantoren en een nieuw leslokaal. Hierdoor is de school vooral een open ruimte geworden.”

Wat vinden kinderen en leerkrachten van de aanpassingen?

„De kinderen zijn via de leerlingenraad actief betrokken geweest bij deze update van ons schoolgebouw. Zij zijn erg blij en trots. Dit geldt ook voor de leerkrachten.”

Niet alleen het schoolgebouw, ook het team is de afgelopen jaren flink verjongd.

„Er zijn in de laatste jaren een aantal nieuwe collega’s gekomen om het team te versterken. er zijn de afgelopen jaren collega’s met pensioen gegaan of hebben voor mobiliteit gekozen. Ook hebben we een aantal onderwijsassistenten aangetrokken. Hierdoor hebben wij meer handen in de klas en kunnen wij flexibel kunnen inspelen op veranderende situaties.”

Wat doen jullie met de opening?

„Iedereen is uitgenodigd voor de heropening van ons gebouw. Wat we precies gaan doen, is nog een verrassing!”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal