Toneelgroep Ons Genoegen ‘84 brengt blijspel ‘De Sjöttekeuning’op de planken

Print
Toneelgroep Ons Genoegen ‘84 brengt blijspel ‘De Sjöttekeuning’op de planken

De cast van De Sjöttekeuning. Afbeelding: Ons Genoegen ‘84

Sint Joost -

Toneelgroep Ons Genoegen ‘84 uit St. Joost brengt binnenkort in ’t Patronaat te St. Joost een serie voorstellingen op de planken van het blijspel De Sjöttekeuning. De kaartverkoop is inmiddels in volle gang.

In een typisch Limburgs dorp woont een echte verenigingsman, Sjeng Pörteners, bijgenaamd de Sjöttekeuning, zijn vrouw Marie en dochter Anne Marie, beiden anti verenigingen. Verder is café ’t Heukske met kasteleinsvrouw Betje een van de middelpunten van het verenigingsleven in het dorp. Alles gaat zijn gewone gangetje totdat een aantal dames onder leiding van feministe Claar een complot smeden, en een vriend van familie Pörteners komt vertellen dat er brand woedt bij Harie van Teunke. Door deze brand wordt het hele dorp wakker geschud. Iedereen wil hulp bieden. Sjeng is de aangewezen persoon om alles in goede banen te leiden. Voor Sjeng en enkele kompels van zijn schutterij is dit aanleiding om flink te gaan ‘vergaderen’. En dan is er nog Funs. Welk spelletje speelt hij? En welk complot smeden de dames en zullen ze in hun opzet slagen? Zou Sjeng de Sjöttekeuning mans genoeg zijn om zoveel problemen tegelijk aan te kunnen?

De première en matineevoorstelling is op zondag 17 november om 14.00 uur. Op zaterdag 23 en zondag 24 november begint de opvoering om 20.00 uur. De zaal gaat een uur voor aanvang open. De toegang bedraagt 8 euro per persoon. Jongeren onder 18 jaar betalen 4 euro per persoon. Reserveren kan bij Hans Steskens, tel. 0475 485445, José Verheijen, tel. 06 2350 1848 of Mieke Ruijten, tel. 0475 486894.