Volgend jaar negen Vrijthof-concerten André Rieu

Print
Volgend jaar negen Vrijthof-concerten André Rieu

Afbeelding: Mitchell Giebels

Maastricht -

André Rieu heeft vrijdag drie nieuwe data voor zijn jaarlijkse Vrijthof-concerten in Maastricht aangekondigd. Het aantal optredens in juli 2020 in zijn geboortestad stijgt daarmee naar negen.

Woensdag maakte de dirigent van het Johann Strauss Orkest al bekend dat hij, na 3, 4 en 5 juli, ook op 10, 11 en 12 juli op het Vrijthof optreedt. Vrijdag kwamen daar nog eens drie nieuwe data bij: op 17, 18 en 19 juli. De vraag naar tickets is volgens André Rieu Productions „overweldigend”.

Lees ook: André Rieu heeft eindelijk z’n monument op het Vrijthof

Dit jaar gaf Rieu twaalf concerten op het plein. Die Vrijthof-shows trokken een recordaantal bezoekers. Ongeveer 150.000 mensen uit 99 verschillende landen kwamen naar Maastricht voor het muzikale spektakel.

Mogelijk komen er in juli 2020 nog meer concerten op het bekendste plein van Maastricht bij, maar de wereldberoemde violist en orkestleider wil niet verder gaan dan twaalf omdat de belasting voor de stad anders te groot wordt.

Kerstshows

In december geeft Rieu met zijn orkest voor het eerst kerstconcerten in het Maastrichtse MECC. Voor die shows zijn tot nog toe drie data vastgesteld: 20, 21 en 22 december. Bij grote belangstelling kan ook dat aantal nog uitgebreid worden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen