Bisschoppelijk kruis gestolen uit museum in Simpelveld

Print
Bisschoppelijk kruis gestolen uit museum in Simpelveld

Het gestolen kruis. Afbeelding: Museum de Schat van Simpelveld

Bocholtz / Simpelveld / Huls -

Onbekenden hebben een kostbaar bisschoppelijk borstkruis uit museum de Schat van Simpelveld gestolen.

De handelwijze duidt erop dat de diefstal goed is voorbereid. Er zijn geen andere objecten gestolen. Het museum aan de Kloosterstraat heeft direct maatregelen genomen en de beveiliging aangescherpt.

Het kruis, een zogenaamde pectorale, stamt uit het midden van de negentiende eeuw. Het werd gemaakt voor de uit Aken afkomstige bisschop Johannes Theodorus Laurent. Het pectorale is gemaakt van verguld zilver en ingelegd met edelstenen en parels.

Bisschop Laurent was een belangrijke raadgever van Clara Fey, de stichteres van de kloosterorde die aan de basis van het museum staat. Naast de monetaire waarde (zesduizend euro), heeft het pectorale een aanzienlijke emotionele en spirituele betekenis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen