Na twee maanden eindelijk weer eens winst voor MVV

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Maastricht / Itteren - Precies twee maanden na de laatste zege heeft MVV eindelijk weer eens gewonnen. Vrijdag werd in eigen huis Almere City met 3-2 geklopt.

MVV maakte in de slotminuten met twee goals een achterstand goed.

Lees ook: Negatieve reeks MVV doorbroken

Op het moment dat de harde kern onder de MVV-supporters uit onvrede over beleid en resultaten een spandoek met de tekst ‘Usta, Elsen, Penders out’ in de hekken hing, schoot Anthony van den Hurk de Maastrichtenaren op voorsprong: 1-0. Als directe reactie op de boodschap van de fans vierde hij zijn treffer met alle spelers en stafleden bij de dug-out.

Almere City liet in de eerste helft bitter weinig zien en MVV verzuimde de tweede te maken. Ook na de rust was de eerste grote kans voor de thuisclub. Van den Hurk mikte net naast. Even later viel uit het niets de gelijkmaker. Youri Loen mocht in alle vrijheid de bal in de kruising jagen: 1-1.

Lees ook: MVV beschuldigt spelers van beramen opstand tegen trainer Usta

Even leek MVV opnieuw aan de leiding te komen, maar in een scrimmage na een hoekschop kon de bal van dichtbij niet over de doellijn gewerkt worden. Daarna werd het slordig aan beide kanten en leek er niet meer gescoord te gaan worden.
Maar een kleine tien minuten voor tijd was daar Niek Vossebelt, slechts een paar seconden na zijn invalbeurt, die Almere de drie punten leek te bezorgen door een hoekschop binnen te lopen.

Vlak voor tijd kreeg MVV echter een strafschop, nadat een speler van de thuisclub binnen de zestien omver was geduwd. Van den Hurk schoot onberispelijk binnen. In blessuretijd pakte MVV zelfs de volle winst. De bal caramboleerde via Almere-verdediger Anwar Bensabouh binnen.