Youp van ‘t Hek onwel tijdens show in Rotterdam

Print
Youp van ‘t Hek onwel tijdens show in Rotterdam

Cabaretier Youp van ‘t Hek Afbeelding: ANP

Cabaretier Youp van ’t Hek is vrijdagavond op het podium onwel geworden tijdens een show in Rotterdam. De voorstelling is daarop afgelast, Van ‘t Hek is naar het ziekenhuis gebracht. Hij maakt het volgens de eerste berichten goed, maar wordt uit voorzorg wel medisch doorgelicht.

Van ‘t Hek was volgens aanwezigen net een half uur bezig aan zijn voorstelling in het uitverkochte Rotterdamse Luxor toen de 65-jarige cabaretier ineens moeilijk uit zijn woorden kwam. Hij zei tegen het publiek vijf minuten te moeten onderbreken en liep vervolgens van het podium af.

Even later werd duidelijk dat Van ‘t Hek zijn show niet ging afmaken. ,,Youp is naar het ziekenhuis gebracht en maakt het naar omstandigheden goed”, kreeg het publiek te horen. Dat reageerde ingetogen en geschrokken. De zaal liep vervolgens rustig leeg. Mensen werden getrakteerd op een gratis drankje.

Lees ook: Is Youp op zijn 70ste klaar? ‘Ik wil niet nadruppelen’

Volgens Luxor-directeur Marc van Kraam was Van ‘t Hek aanspreekbaar toen hij het theater verliet om per ambulance naar het ziekenhuis te worden gebracht. ,,Maar dit is natuurlijk schrikken. We wachten verdere medische informatie nu af. Het publiek heeft rustig gereageerd.”

Vier jaar geleden raakte Van ‘t Hek tijdens het spelen van zijn show Licht ook al twee maal onwel op het podium, eerst in Papendrecht een week later in Middelburg. Na uitvoerig medisch onderzoek bleek dat de cabaretier zware hartproblemen had en het kantje boord was. Van ‘t Hek onderging een openhartoperatie, waarbij hij meerdere bypasses ontving. Daarvan leek hij goed hersteld.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →