Video: Trijntje Oosterhuis zingt samen met Lex Uiting in het Limburgs dialect en zet zaal op zijn kop

Print

Lex en Trijntje in het Venloos dialect. Video: Marijn Sieben

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Trijntje Oosterhuis heeft vrijdagavond in Poppodium Grenswerk in Venlo samen met Lex Uiting een nummer in het Limburgs dialect gezongen. De zangeres trad op in Venlo.

Oosterhuis zong samen met Uiting haar hit ‘Wereld zonder jou’. De zangeres waagde zich om het nummer in het Limburgs te zingen. Ze kreeg wel vooraf training van Uiting, die zelf weer hulp kreeg van Marco Borsato.

De zaal in Poppodium Grenswerk ging helemaal uit zijn dak toen Oosterhuis begon met zingen. Het was een grote verrassing voor de zaal dat de Amsterdamse zangeres toch in het dialect zong, want alleen Uiting zou in het Limburgs het nummer zingen. Maar op haar beste Venloos zette ze de zaal op de kop.

Video: Lex Uiting gaat uitdaging Trijntje Oosterhuis aan: ‘Duet in dialect of ABN?’

Uitdaging

Oosterhuis daagde Uiting onlangs uit om samen met haar een duet te zingen. Via haar Instagram schreef ze: ,,Hee Lex! Jij komt uit Venlo. Wat doe je op 1 november?”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →