Harmonie Thorn speelt opera Porgy & Bess in concertante

Print
Harmonie Thorn speelt opera Porgy & Bess in concertante
Thorn / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De Koninklijke Harmonie van Thorn brengt zondag 17 november de opera Porgy and Bess van George Gershwin in concertante vorm. De uitvoering vindt plaats in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond.

De opera wordt niet vaak uitgevoerd, onder meer vanwege het feit dat Gershwin in zijn testament heeft laten vastleggen dat de zangrollen uitsluitend door zwarte mensen mogen worden vertolkt. De harmonie heeft voor deze uitvoering twee Zuid-Afrikaanse zangers gecontracteerd, sopraan Thembi Magagula en bariton Edwin Padosa. Zij zullen elk diverse personages voor hun rekening nemen. Daarnaast zal de bekende acteur Porgy Franssen, genoemd naar één van de hoofdpersonen in het verhaal, de verbindende teksten voor zijn rekening nemen.

De voorstelling begint om 11.00 uur. Kaarten à 10 euro zijn te bestellen via www.kht.nl/kaarten en verkrijgbaar bij Buurtsuper Thoear. Aan de dagkassa bedraagt de entree 15 euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen