Witwasverdachte (19) belandt met Mercedes in weiland bij achtervolging door motoragenten

Print
Witwasverdachte (19) belandt met Mercedes in weiland bij achtervolging door motoragenten

De Mercedes kwam in een weiland tot stilstand. Afbeelding: Facebook/Politie

Afferden -

Een 19-jarige automobilist is zaterdag na een achtervolging in Afferden aangehouden voor het witwassen van geld.

De man klokte bij een snelheidscontrole op de N271 maar liefst 160 kilometer per uur, waar 80 het maximum is. Twee motoragenten zetten de achtervolging in, waarbij de snelheid hoog bleef.

Op zeker moment raakte de vluchter met zijn Mercedes van de weg. Hij ramde een afrastering en kwam tot stilstand in een weiland. Zowel hekwerk als auto liep flinke schade op.

Drugs

In de auto van de 19-jarige, van wie de woonplaats niet bekend is, vond de politie een hoeveelheid contant geld. De man werd meteen gearresteerd voor witwassen. Op het lijstje van verdenkingen werden verder aangekruist: gevaarlijk rijgedrag, overtreding van de maximumsnelheid en het rijden onder invloed van drugs.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen