Basketbal: Weert komt tekort tegen Feyenoord

Print
Basketbal: Weert komt tekort tegen Feyenoord

Trey Burch-Manning Afbeelding: Archief

Weert -

Basketball Academie Limburg (BAL) was zaterdag niet opgewassen tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball Rotterdam, dat in Weert een 69-82 zege boekte.

De Limburgers bleven dankzij een aanvallend extreem sterk eerste kwart lang in de wedstrijd. Via een schotpercentage van 83% liep BAL weg naar een 26-15 voorsprong waarna de ploeg bijna vijf minuten niet meer scoorde.

De Rotterdammers, die verrassend tweede in de Dutch Basketball League staan, kwamen via vooral de Amerikaanse inbreng van Quentin Snider en Keyshawn Woods terug tot 26-26 waarna bij rust nog alles open was: 37-38.

Feyenoord domineerde toen echter al de rebound, kreeg ook aanmerkelijk meer schotpogingen dan BAL maar deed daar in de eerste helft te weinig mee. Dat veranderde na de pauze waarin de gasten het kwaliteitsoverwicht beter benutten en vooral veel feller speelden. Vooral het aanvalsgeweld van de drie Amerikanen bij Feyenoord was te veel voor BAL dat snel op een tien punten achterstand kwam: 46-56.

Dat bleek de vroege beslissing omdat de thuisploeg reboundend duidelijk de mindere was (28-43) en daarnaast te veel balverlies leed. Toch was er nog een opvallende opleving toen BAL van 50-70 terugkwam tot 64-70. Mick Bruining zorgde met twee driepunters echter voor de definitieve beslissing: 64-76. Namens de thuisploeg was Trey Burch-Manning met negentien punten de productiefste speler.