Handbalsters Venlo winnen derby van V&L zeer ruim

Print
Handbalsters Venlo winnen derby van V&L zeer ruim

Afbeelding: iStock

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De handbalsters van Cabooter HandbaL Venlo hebben zaterdagavond in de eredivisie de derby tegen Geonius/V&L simpel gewonnen. In een volle sporthal Craneveld in Venlo werd het 43-30 voor de thuisploeg.

De ploeg uit Geleen kwam goed uit de startblokken, waar Venlo wat slordig begon. Het zorgde voor een gelijkopgaande beginfase (9-9). Na een kwartier kreeg Marit van Ede van V&L een tijdstraf en hierdoor kon Venlo een gaatje slaan (12-9). Dat werd niet meer uit handen gegeven. Bij rust was het verschil vijf: 21-16.

In de tweede helft scoorde Venlo er vrolijk op los. V&L was niet meer bij machte om het de thuisploeg lastig te maken, maar deed er alles aan om de schade te beperken. Door de overwinning van SEW is het onderin de eredivisie spannend.

De komende weken wachten belangrijke duels voor V&L om uit degradatiezorgen te blijven. HandbaL Venlo mag zich gaan meten met de concurrenten om de bovenste plekken, VZV en VOC.