PSV’er Ihattaren kiest voor interlandcarrière bij Oranje

Print
PSV’er Ihattaren kiest voor interlandcarrière bij Oranje

Mo Ihattaren met Ronald Koeman. Afbeelding: AD/PSV

Mohamed Ihattaren kiest voor zijn interlandcarrière voor Oranje. Dat heeft de KNVB zojuist bekendgemaakt. Ihattaren is 17 jaar en wordt gezien als een speler voor de toekomst van het Nederlands voetbal. Hij kon ook uitkomen voor Marokko, maar vindt dat er in Nederland veel voor hem is gedaan en wil daarom de kleuren van Oranje verdedigen.

Bondscoach Ronald Koeman is in zijn nopjes met de keuze van Ihattaren, zegt hij in een interview met Ons Oranje. ,,Ihattaren is een jonge speler die een geweldige ontwikkeling doormaakt. Hij kan enorm belangrijk worden voor het Nederlands elftal. We hebben er vanuit de KNVB alles aan gedaan. Meerdere gesprekken gevoerd met Mo en zijn familie en ook telefonisch heb ik hem regelmatig gesproken. De rol van PSV, en met name van John de Jong en Mark van Bommel, was daarbij heel belangrijk.”

Ihattaren, die onlangs zijn vader verloor aan kanker, is op 17-jarige leeftijd een van de belangrijkste krachten van PSV. ,,Behalve met mijn familie en de KNVB, heb ik ook veel met Mark van Bommel gesproken‘’, zegt Ihattaren in eerste reactie. ,,Daarnaast heb ik met mijn teamgenoten overlegd. Zij zitten al bij Oranje en vertelden me hoe het is om bij het Nederlands elftal te voetballen. Dat neem je allemaal mee in je besluit. Het was een goed laatste gesprek en voor mijn moeder voelde het ook goed. Nu kan ik me weer focussen en belangrijk zijn voor de club.”

Kijk hier naar een nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger