Tegels zangduo Thei en Marij geridderd door burgemeester Scholten

Print
Tegels zangduo Thei en Marij geridderd door burgemeester Scholten

Afbeelding: Laurens Eggen

Tegelen -

Het Tegelse zangduo Thei (67) en Marij (59) is zaterdagavond benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Het duo kreeg de onderscheiding tijdens de jubileumavond in Cultureel Centrum De Haandert. Thei en Marij vierden dat ze al 3 keer 11 jaar op de bühne staan.

,,Ik ben niet de enige die grote waardering heeft voor jullie werk”, zei burgemeester Antoin Scholten van Venlo tijdens de avond. Behalve voor hun bijdrage aan de Limburgse muziek, kreeg het zangduo de onderscheiding vanwege hun maatschappelijke betrokkenheid.

Lees ook: Thei en Marij 33 jaar op het podium: van kakduo tot publiekslievelingen

Prijzen

Ze behoren sinds ze besloten samen de bühne op te gaan tot de populairste en succesvolste Limburgse artiesten. Oeuvreprijzen, winst op het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK), de Gouden Narrenkap, eerste in de jaarlijkse Limbo Top 100. Het is het tweetal allemaal ten deel gevallen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen