Vredestocht op 75ste verjaardag bevrijding Kessel en Kessel-Eik

Print
Vredestocht op 75ste verjaardag bevrijding Kessel en Kessel-Eik

De tocht eindigt in de tuin van het kasteel. Afbeelding: Lé Giesen

Kessel -

De 75ste verjaardag van de bevrijding van Kessel en Kessel-Eik wordt dinsdag 19 november gevierd met een vredestocht.

Op die datum is het exact driekwart eeuw geleden dat beide dorpen bevrijd werden door de Gordon Highlanders. De Vredestocht start bij het bevrijdingsmonument in de Donk en zal eindigen bij het oorlogsmonument in de kasteeltuin in Kessel. Deelnemers kunnen zich vanaf 18.00 uur opstellen op de zijweg van de Keizersbaan bij de firma Bejo. Een half uur later begint het defilé langs het oorlogsmonument ter ere aan de vijf soldaten die hier gevallen zijn tijdens de bevrijding. Op het grasveld voor het monument kunnen bloemen worden gelegd. Behalve militaire voertuigen trekken ook de Venlo Caledonian Pipeband en vuurlopers mee in de stoet, waarbij iedereen mag aansluiten.

De tocht is vier kilometer lang. Deelnemers mogen een fakkel, zaklamp of lampion meenemen. Mensen die minder mobiel zijn of voor wie het vertrekpunt te ver weg ligt, kunnen zich verzamelen op de parkeerplaats bij het voormalig bedrijfsterrein Peeten aan de Molenstraat en daar invoegen. De stoet komt hier rond 18.45 uur langs. De route is: Bevrijdingsweg, Scherluitweg, Molenstraat, Baarloseweg, Schijfweg-Zuid, Graaf Hendrikstraat, Mariastraat, St.Marcusstraat, St.Corneliusstraat, Koninginnelaan, Burgemeester Wutsstraat, Dorpsstraat. De aankomst in de kasteeltuin is rond 19.15 uur. Na het ontsteken van het vredesvuur volgt een kort programma met toespraken en muziek. Na afloop worden de deelnemers vanaf 20.00 uur met huifkarren terug gebracht naar de Keizersbaan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →