Vredestocht op 75ste verjaardag bevrijding Kessel en Kessel-Eik

Print
Vredestocht op 75ste verjaardag bevrijding Kessel en Kessel-Eik

De tocht eindigt in de tuin van het kasteel. Afbeelding: Lé Giesen

Kessel -

De 75ste verjaardag van de bevrijding van Kessel en Kessel-Eik wordt dinsdag 19 november gevierd met een vredestocht.

Op die datum is het exact driekwart eeuw geleden dat beide dorpen bevrijd werden door de Gordon Highlanders. De Vredestocht start bij het bevrijdingsmonument in de Donk en zal eindigen bij het oorlogsmonument in de kasteeltuin in Kessel. Deelnemers kunnen zich vanaf 18.00 uur opstellen op de zijweg van de Keizersbaan bij de firma Bejo. Een half uur later begint het defilé langs het oorlogsmonument ter ere aan de vijf soldaten die hier gevallen zijn tijdens de bevrijding. Op het grasveld voor het monument kunnen bloemen worden gelegd. Behalve militaire voertuigen trekken ook de Venlo Caledonian Pipeband en vuurlopers mee in de stoet, waarbij iedereen mag aansluiten.

De tocht is vier kilometer lang. Deelnemers mogen een fakkel, zaklamp of lampion meenemen. Mensen die minder mobiel zijn of voor wie het vertrekpunt te ver weg ligt, kunnen zich verzamelen op de parkeerplaats bij het voormalig bedrijfsterrein Peeten aan de Molenstraat en daar invoegen. De stoet komt hier rond 18.45 uur langs. De route is: Bevrijdingsweg, Scherluitweg, Molenstraat, Baarloseweg, Schijfweg-Zuid, Graaf Hendrikstraat, Mariastraat, St.Marcusstraat, St.Corneliusstraat, Koninginnelaan, Burgemeester Wutsstraat, Dorpsstraat. De aankomst in de kasteeltuin is rond 19.15 uur. Na het ontsteken van het vredesvuur volgt een kort programma met toespraken en muziek. Na afloop worden de deelnemers vanaf 20.00 uur met huifkarren terug gebracht naar de Keizersbaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen