Kasteleinsvrouw Fiena Gubbels nieuwe Maestro van Maasbracht

Print
Kasteleinsvrouw Fiena Gubbels nieuwe Maestro van Maasbracht

Het Maestro-concert trok driehonderd bezoekers.

Maasbracht -

Fiena Gubbels mag zich Maestro van Maasbracht noemen. De kasteleinsvrouw troefde zaterdag vier bekende dorpsgenoten af in de strijd om de titel van beste dirigent.

Het concert is de lokale tegenhanger van het bekende Nederlandse tv-programma Maestro. Achtereenvolgens namen Martijn Birk, Tim Snijckers, Christien Jonck-Slangen, Sjoerd Vincken en Fiena Gubbels de baton ter hand. Ze werden beoordeeld door een jury, die bestond uit Patrick de Bot, klarinettiste Nanda Meering en Richard Dols, dirigent van de organiserende harmonie St.Cecilia. Ook het publiek mocht mee stemmen. Fiena Gubbels werd uiteindelijk tot winnaar uitgeroepen. Onder haar leiding speelde het orkest ter afsluiting de hit ‘Leef!’ van André Hazes junior.

Cyrille Dieteren, winnaar van 2017, opende de avond met Les Toreadors uit de opera Carmen en reikte na afloop de trofee uit.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen