Extra voorstellingen ‘Schimmen’ door toneelgroep Applaus

Print
Extra voorstellingen ‘Schimmen’ door toneelgroep Applaus

De voorstelling is te zien in het gemeentemuseum.

Thorn -

Toneelvereniging Applaus speelt op 26 en 27 november nogmaals het stuk ‘Schimmen’ in gemeentemuseum Land van Thorn.

Het toneelstuk werd in september opgevoerd bij de opening van de tentoonstelling ‘Blieve Vertelle’. Door de drukte konden niet alle bezoekers de voorstelling bekijken. Het verhaal, geschreven door Erik Vlaminck, gaat over een oud-soldaat uit België, die Thorn op latere leeftijd bezoekt en op zoek gaat naar het meisje dat hem tijdens de bevrijding van het witte stadje verzorgde toen hij gewond raakte. Samen halen ze herinneringen op. Beide voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop via kaarten@applausthorn.nl en 0475-561340.

In de expositie ‘Blieve Vertèlle’ vertellen twaalf inwoners uit Thorn hoe zij als kind de bevrijding van Thorn hebben beleefd. Daarnaast zijn tastbare herinneringen aan de bevrijding te zien. De expositie duurt nog tot 10 mei 2020.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen