Voorbijganger vindt dik 2 ton aan vals geld in afvalbak

Print
Voorbijganger vindt dik 2 ton aan vals geld in afvalbak

Afbeelding: Politie Maastricht

Maastricht / Itteren -

Een wandelaar in Maastricht moet even gedacht hebben dat hij de jackpot had gewonnen toen hij in een afvalbak in de stad keek. Daarin lagen honderden briefjes van 500 euro.

De eerlijke vinder stapte met zijn buit naar het politiebureau. Daar bleek het te gaan om 475 valse briefjes van 500 euro, oftewel 237.500 euro aan vals geld, meldt de politie op Facebook.

De politie waarschuwt in het bericht, zeker met de aankomende feestdagen, alert te zijn op vals geld. Het is onder meer te herkennen aan de gladheid van het biljet en de veiligheidskenmerken als het watermerk en het hologram moeten goed zichtbaar zijn.

Mensen die een vals biljet tegenkomen wordt gewaarschuwd het geld niet opnieuw uit te geven. „U zadelt een ander met het probleem op en bovendien is het strafbaar”, schrijft de politie. „Beter kunt u aangifte doen bij de politie, want mogelijk kan de dader gepakt worden en kunt u de oplichter aansprakelijk stellen voor de schade.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen