VVV mist fortuin en finesse tegen Feyenoord: 0-3

Print

Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - VVV heeft in De Koel ondanks een overwicht in het grootste deel van de wedstrijd niet kunnen stunten tegen Feyenoord: 0-3.

Een goed begin van VVV tegen het Feyenoord van Dick Advocaat. Defensief geposteerd in een 4-5-1 opstelling stond de Venlose equipe prima in de openingsfase. Met kansjes via de snelle uitbraak voor Evert Linthorst, Richard Neudecker en Haji Wright. Maar het was Feyenoord dat via Nicolaï Jörgensen in de achttiende minuut de score opende. Nils Röseler liet zich fysiek aftroeven en Thorsten Kirschbaum was niet attent bij de eerste paal. Na die treffer bleef VVV de aanval zoeken. Met nu weer mogelijkheden voor Tobias Pachonik, Röseler en Wright. Na ruim een half uur was het echter opnieuw Feyenoord dat scoorde. Steven Berghuis kreeg de bal na een fortuinlijke kluts voor zijn voeten. Zijn fraaie lob was Kirschbaum te machtig: 0-2.

De rust werd bereikt bij die stand en bij het verlaten van het veld richtte een deel van het Venlose publiek zich in woord en gebaar tegen VVV-trainer Robert Maaskant. Die liet zich terecht niet provoceren, want zijn team was ook in de openingsfase van de tweede helft niet de mindere ploeg. VVV zette Feyenoord bij tijd en wijle onder druk, maar de ploeg van Maaskant mist op dit
 moment ook  het nodige geluk. De Venlonaren vochten voor wat
ze waard waren en kregen zo het publiek achter zich. Feyenoord werd teruggedrongen, maar VVV speelde het niet clever genoeg uit.

In de 68ste minuut pakte Chris Kum namens VVV zijn tweede, gele kaart en dus rood. Toch bleef de thuisclub aandringen en liet een armoedig Feyenoord de zaken op zijn beloop. Maaskant reageerde met een dubbele wissel: Van Ooijen en Cattermole naar de kant en John Yeboah en Johnatan Opoku erin. Die twee zorgden nog voor wat gevaar, terwijl de  Feyenoord-spelers
zich beperkten tot tijdrekken. In de slotfase kregen de gasten nog een penalty in de schoot geworpen: 0-3 door Berghuis.

Kijk hier naar een nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: